Print side

Id-kort

For at søge om et id-kort til Sønderborg Lufthavn skal vedkommende have et legitimt ærinde mere end 14 dage i løbet af 365 dage.
Er dette tilfældet følges følgende punkter for at få id-kort:

  1. For at søge om id-kort til Sønderborg lufthavn, udfylder ansvarlige et ansøgningsskema i samarbejde med medarbejderen.
    Skemaet kan hentes via disse link. Dansk / Engelsk.
  2. Det udfyldte ansøgningsskema sendes til Security@sonderborg-lufthavn.dk sammen med et digitalt foto og en farvekopi af billede-id i form af pas/kørekort (Er vedkommende udenlandsk statsborger SKAL dette være pas) eller post til Sønderborg Lufthavn att. Security, Lufthavnsvej 1, 6400 Sønderborg.
  3. Før der kan udstedes et id-kort, skal medarbejderen gennemgå et Security Awareness kursus. Dette kan gøres på alle computere med internetadgang, link til dette udleveres ved modtagelse af et udførligt CV (fra dato til dato) samt en straffeattest.
  4. Security afdelingen sender herefter en ansøgning til godkendelse ved midt- og Vestjyllands politi i Holstebro.
  5. Når godkendelsen kommer retur fra politiet, vil den ansøgende virksomhed modtage en mail med information om afhentning af id-kortet.
  6. Det er den ansøgende virksomheds ansvar at melde ud til den enkelte medarbejder, at deres kort er klar til afhentning. Medarbejderen skal personligt hente kortet og huske at medbringe det et billede-id (Pas/Kørekort), for at få udleveret kortet.

 

Udenlandske statsborgere (som har boet i Danmark mindre end 5 år) samt danskere (som er bosiddende eller har været bosiddende i udlandet indenfor de seneste 5 år) skal anskaffe en straffeattest fra samtlige lande de har været bosiddende for at kunne blive godkendt til et id-kort. Straffeattesten må ikke være mere end 1 måned gammel og skal være på skandinavisk, engelsk eller tysk. Ved andre sprog skal det oversættes af en godkendt translatør.

Der kan forventes en ekspeditionstid på omkring 14 dage, politiet har ligeledes en ekspeditionstid på maksimalt 14 dage.

Skabelon CV dansk

Skabelon CV engelsk